StartsidanHästpresentationHästar till startStalltipsNyheterTill salu

:: Senaste Nytt ::

2020-07-09
Till start
Frankrike 9/7. 2-årige hingsten Ichiro de Joudes k...
Läs mer Läs mer
 

2020-07-05
Erik The Eel duktig tvåa
5/7 Århus. Erik The Eel med Jeppe Juel kom flygand...
Läs mer Läs mer
 

2020-07-02
Empire vann i Paris.
Enghien 1/7. Judy Pålsson och Leif Hansens fina fu...
Läs mer Läs mer
 

2020-03-03
Fina utmärkelser på Hästg
29/2 Jägersro. Fantastiskt roligt att stallets skö...
Läs mer Läs mer
 

2019-01-02

...
Läs mer Läs mer
 
Övriga nyheter Visa fler nyheter


Erik The Eel duktig tvåa i GP.
2020-07-05
5/7 Århus. Erik The Eel med Jeppe Juel kom flygande på upploppet. Men favoriten hade skaffat sig ett för stor försprång. Eriks tid som tvåa 1.15,3a på 2 360m. En fin prestation i hingstarnas 4-årings Grand Prix. Hingsten belönades med 213 000 kr. Ägare är Panamera Stable. Skötare är Nathalie.

26/6. 3-årige Contagious körs av Ken Ecce tog spetsen direkt. Han blev pressad en bit. Men på upploppet stack han ifrån med många längder. En fin insats av en debutant. Tid 1.17,2 m. Skötaren Henny var på plats och kunde glädjas till segern. Grattis till ägarna under Easy KB.

Samma dag tog Holy Water en tredje plats på Enghien och fick 60 000 kr för prestationen.

19/6 Århus. Uttagning till Jysk 4-årings Grand Prix. Expensive Attitude tog en fin seger efter en snabb avslutning i avdelningen för ston. Hon var snabbast av de kvalificerade till final med 1.14,6.
I hingstavdelningen visade Eric The Eel att han är på väg mot storform. Han kämpade om seger ända fram till mål. Han blev 2:a och är nu kvalad till finalen. Båda hästarna ägs av Panamera Racing. Skötare är Nathalie.

Halmstad 7/5. 4-årige hingsten M.T Oscar gjorde årets första star på ett fantastiskt sätt. Han vann med 40 m. Christoffer gick på 900 kvar och han forsa fram mot ledningen. Tid. 13,9 am. Vi gratulerar Stall Hygglo och skötaren Henny Hjalmarsson.

Caen 2/3. Cedrik Parys körde med kyla hingsten debutanten Humble Stance i Prix de Cussy för 3-åringar.

Ekipaget tog spetsen efter några hundra meter. Parys släppte den efter ett varv. Fick sedan lucka och speedade till lätt seger på fina 1.16,3/2 450 meter. Hinsten såg stålande ut och fortsättningen blir spännande.
Första pris är 7 200 Euro till ägarna Jeanette och Jens Glud Hansen, tillika uppfödare, Bertil Maigaard och Stall färjan HB. Gtattis!

Nantes 17/2. Antoine Weils red Fighter Kiss och tog täten efter 500 m. Han höll ett jämt tempo i spetsen. Sedan fanns inget hot på upploppet. Vann enkelt på fina 1.16,3 över 3 000 m.
Den franske hästen ägs av svenska Stall Rainer Björkroth som vi gratulerar så mycket. Grattis också till skötaren Camilla.

Vincennes 28/12. Dagens största löpning Prix Chateau de Chinon vanns av Empire. Franck Nivard la honom i 3:e ytter och körde 1200 m från mål. Empire blev ensam i ledningen och slappnade av en aning. Men han tog tag igen och vann med huvud på fina 1.14,9 över 2 700 m. Lyckliga ägare var på plats och grät glädjetårar. Ägarinnan hade godis med och belönade sin skyddsling. Vi gratulerar familjen Leif Hansen och skötaren Camilla. Men också Nathalie som normalt sköter Empire. Första pris 34 000 Euro.

Framgångarna i Frankrike har varit fantastiska.

2019 körde stallet in över 8 milj kr trots att vi decimerat antalet hästar i stallet från 120 till 55 hästar. Många av hästarna i Frankrike har tänt till ordentligt sedan de kom ner till oss.

Hela stallet vill tacka våra hästägare. Tack också till frivilliga som hjälper till att köra på fritiden.
Från mig ett stort tack till min duktiga personal. Tack.

På mindre än en månad har hästarna sprungit in 1,6 mil kr. Fantastiskt roligt för hästägarna och för oss. Amazing Dynamite som tagit 4 raka segrar i Frankrike och Empire som vann Danskt Kriterium. Det är stort.

För ett år sedan hade stallet över hundra hästar som tränades av oss. Det blev för mycket jäkt för att vi skulle må bra. Vi har under året undan för undan decimerat antalet och jobbar idag med 50 hästar. Det känns lagom. Men trots mindre antal hästar i träning har de sprungit in bra med slantar till sina hästägare. Det känns så tillfredsställande. Stallet har kört in över 5 milj kr i Frankrike. Våra hästägare är också mycket välkomna att hälsa på i stallet eller se hästen träna i vardagen.
För Dig som är intresserad att starta Din häst i Frankrike har vi än så länge boxar att tillgå.

Lunden 25/8. Ken Ecce tog det lugnt från start med 3-årshingsten Empire i Walther Kaiser Hansens Minneslopp. 700 meter från mål gav Ken körorder och hingsten sköljde över fältet. 300 m från mål tog han ledningen och vann med 30-40 m på nya banrekordet 1.12,4 a full distans. Ekipaget blev hyllat av publiken som uppskattar fina prestationer. Vi gratulerar ägaren Leif Hansen och skötaren Nathalie som tar väl hand om honom varje dag.

Ännu en 3-åring som visade sina bakhovar för konkurrenterna denna dag var Guidetti Sisu. Kasper tog ledningen direkt med hingsten och sedan var det lugna gatan. Han vann med 20 meter till synes okörd.
Tid 1.14,4 am. Grattis till ägarna under Easy KB och till Nathalie som sköter vår fotbollsspelare.


Jag handlade ett sto med samma mamma som vår duktiga Current Affair.

Ett riktigt fint stammat sto efter Love You med Ready Cash som morfar som är registrerad som fransyska.

Till några av Calle Crowngänget köpte vi en hingst efter Great Challenger. Mamman mormor till Six Pack. 
Tillbaka